Over ons

MW Office Solutions is een kantoorinrichter die de totale inrichting van uw kantoor kan verzorgen. Verders zijn wij dé expert op het gebied van het gezonde nieuwe werken.

Onze missie: Bewegen op de werkplek!


In de snel om ons heen veranderende kantoor wereld is de kantoor werkplek een onderdeel wat meer aandacht zou mogen verdienen dan die het tot nu toe krijgt.

Inmiddels zijn wij als Nederlanders er van doordrongen dat bewegen gezond, goed en eigenlijk noodzakelijk is om een prettige inhoud te kunnen geven aan ons bestaan. We letten inmiddels op onze voeding, proberen de minder gezonde dingen te beperken en zijn wat vaker te vinden in de sportschool.

 

Allemaal positieve ontwikkelingen die vanuit de kantoor wereld gestimuleerd kunnen worden door dynamischer te gaan werken. Dynamisch werken staat kort gezegd voor bewegen, de werkhouding regelmatig afwisselen van een zittende positie naar een staande positie en dan wel op die momenten die passen binnen onze werkzaamheden maar misschien nog wel belangrijker, de persoonlijke beleving!

Kijkend naar de huidige situatie zijn vele werkplekken in de Nederlandse kantoren op dit moment nog zogenaamde “statische werkplekken”. Bureaus welke beperkt kunnen worden ingesteld d.m.v. een slingermechaniek of met behulp van de technische dienst binnen het bedrijf. Het bewegen wat inmiddels bij veel bedrijven als zodanig wel de aandacht krijgt, in onder andere de lunchwandeling, zijn echter bewegingsmomenten die los staan van de werkplek en die frequent gestimuleerd dienen te worden vanuit de organisatie. Denkt u hierbij ook aan bijvoorbeeld het verkrijgen van fitness abonnementen. Een uiteindelijk eenvoudig iets als de werkplek kan hierin een versnelling brengen met een aantal positieve elementen in zich. Als eerste is het actief bewegen op de eigen werkplek aanmerkelijk gezonder dan de gehele dag zittend het werk te doen. Wij zijn als mensen eenvoudig weg niet gemaakt om langdurig te zitten. Dat wil overigens absoluut niet zeggen dat we de bureaustoel vaarwel moeten zeggen, zeker niet.

Het afwisselen van onze werkhouding zal ons meer energie geven. Je loopt nu eenmaal vanuit een staande positie sneller naar de kopieermachine of collega dan wanneer je daarvoor uit de stoel moet komen. Een ander zeer interessant aspect is die van de communicatie, daar waar mensen staan leggen ze namelijk sneller contact met elkaar dan wanneer men zit.
In dit kader kennen we de voor iedereen bekende gebeurtenissen van recepties, een trouwerij en een bezoek aan een showroom, maar ook het dagelijks contact tussen collega’s. Kantoor werkzaamheden kunnen vlotter worden afgehandeld en voorkomen het overmatig gebruiken van het E-mail medium.

 

Op Arbo- en facilitair gebied is er dan nog het grote voordeel dat kantoormedewerkers zelfstandig, zonder tussenkomst van een Arbo- of facilitaire dienst medewerker, hun werkplek optimaal en zeer gemakkelijk aan hun werk en houding kunnen aanpassen. Gelijktijdig vergroot deze manier van werken het bewustwordingsproces van het geven van de juiste aandacht aan het lichaam en de daarmee samengaande gezondheid.

 

Als wij ervan overtuigd zijn, dat de bovengenoemde argumenten een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze werkplekken, dan is een handmatige snelverstelling voor hoogte aanpassing van de werktafel het meest optimaal. In een tijdsgeest waar vele kantoormedewerkers nog overtuigd moeten worden van de voordelen van de dynamische werkplek, daar waar de Scandinavische landen al een paar stappen verder zijn in deze materie, is een eenvoudige tafelhoogte verstelling essentieel!

 

Het voordeel van een handmatige snelverstelling boven een motorische verstelling is de snelheid waar de tafel in hoogte kan worden versteld (zo snel als men opstaat vanuit de stoel naar een staande positie, enkele secondes) minder storingsgevoelig, onafhankelijk van stroompunten in het kantoor en in het verlengde hiervan milieu vriendelijker! Vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen een aspect wat steeds nadrukkelijker mee genomen zou kunnen worden.
 

Kortom, maak het werk op kantoor nog leuker door te gaan staan! 
 

Met vriendelijke groet
Lex Bersi

sig.png