• Lex Bersi

Professionele planning van callcenter werkplekken met MW Office Solutions.


Holistisch kantoorconcept houdt rekening met ruimte, licht en akoestische omstandigheden


In het typische callcenter werken veel mensen in een meestal kleine ruimte, voornamelijk aan de telefoon en computer. Om een goede telefonische communicatie in een aangename omgeving mogelijk te maken heeft deze industrie andere eisen aan geluidswering etc., dan bij standaard kantoorapparatuur het geval is. De planners van de kantoormeubelspecialist MW Office Solutions laten zien dat ergonomische en geluidsisolerende werkplekken mogelijk zijn. Voorafgaand aan de planning analyseren de experts eerst precies de lokale, akoestische en personele omstandigheden om vervolgens individueel geschikte concepten voor het interieurontwerp te ontwikkelen.

In de callcenterpraktijk werken meerdere medewerkers meestal in één ruimte. Aangezien de taakstructuur sterk is gericht op telecommunicatie, zijn opslagruimten voor documenten nauwelijks nodig. Daarom worden de werkoppervlakken vrij klein gehouden. Bovendien, omdat het grootste deel van de spraak continu is, is het achtergrondgeluid meestal hoog.


Wij helpen bij het opzetten van een aangename werkomgeving onder dergelijke omstandigheden, zoals wij al bij veel klanten hebben gedaan. Bij het ontwerpen van de werkplekken houden we rekening met werkruimte, licht en akoestische omstandigheden om zo aangename en motiverende omstandigheden te creëren. Zelfs in een kleine ruimte. Om het achtergrondgeluid zo laag mogelijk te houden, worden, afhankelijk van de situatie, passende maatregelen voor geluidsisolatie of demping genomen. Denkbaar zijn akoestische panelen en of scheidingswanden, die in verschillende hoogtes verkrijgbaar zijn. In het geval dat in hoogte verstelbare zit-sta tafels beschikbaar zijn, kunnen de scheidingswanden op een geschikte hoogte worden geplaatst om het geluidsniveau laag te houden, zelfs tijdens het werken tijdens het staan.

Met betrekking tot de betreffende ruimtelijke situatie biedt MW Office Solutions verschillende inrichtingsmogelijkheden met een goede geluidsisolatie. Hier kunnen één werknemer alleen of twee werknemers naast elkaar zitten. Ook de gezondheid van hun medewerkers ondersteunen we met moderne zit-sta tafels. Deze tafels hebben een in hoogte verstelbaar tafelblad dat binnen enkele seconden kan worden verhoogd of verlaagd. Deze techniek bevordert de regelmatige, dynamische verandering tussen zitten en staan. Werknemers hebben minder kans op rugklachten maar ook de concentratie en productiviteit wordt bevorderd, wat op zijn beurt weer downtime vermindert. Last but not least heeft de prettige werkplek een positief effect op het welzijn en de motivatie van het personeel.

De intensieve studie van ergonomie en het doel om een aanpasbare werkomgeving te creëren die individueel is afgestemd op de gebruiker, blijven tot op de dag van vandaag een centrale bedrijfsfilosofie van MW Office Solutions en zijn al sinds jaar en dag een pionier van het zit-sta idee: werktafels die de overgang tussen zitten en staan optimaal ondersteunen. In de jaren '90 werd de competentie op het gebied van algemene kantoorinrichting uitgebreid met een aantal systemen en werden de mechanica van de in hoogte verstelbare tafels verder geoptimaliseerd. Handmatige aanpassing met gewichtscompensatie wordt een handelsmerk in de kantoormarkt en wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als de hoogste functionele standaard. Met de huidige productlijnen zet MW Office Solutions met Leuwico de stap om een premium design provider te worden. Met name de toplijn iMOVE-F – is onderscheiden met verschillende designprijzen – toont een echt overtuigende symbiose van ergonomie en design. Naast de huidige kantoormeubilairsystemen bieden wij interessante nicheoplossingen. Het spectrum varieert van dealingroom-tafels tot een modulair tafelprogramma voor controlekamers tot een aantal speciale oplossingen, zoals bijvoorbeeld werkstations voor diagnosesystemen of mobiele kijkstations. (PACS)

34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven