• Lex Bersi

Laat uw investering in zit-sta meubilair renderen!

Coaching hoort daarbij Iedereen, die zich meer dan alleen maar oppervlakkig met het thema ergonomische kantoorinrichting bezig houdt, zal snel en moeiteloos de voordelen van een in hoogte verstelbare werkplek herkennen. Wil dit inzicht niet op een theoretisch niveau blijven steken, maar ook tot een verandering van de dagelijkse routine op kantoor leiden, dan is meestal een speciale motivatie nodig. Wie door de jarenlange eenzijdige overbelasting van het langdurige zitten al pijnlijke rugklachten opgelopen heeft, zal meestal geen speciale aanzet meer nodig hebben, om de bewegingsruimte van het ergo-dynamische zit-sta meubilair daadwerkelijk meermaals per dag te benutten. Daarnaast is “beweegmeubiliar” een wapen tegen Hart en Vaatziekten, Obesitas en Diabetes type 2  en blijft men fitter, geconcentreerder  en gemotiveerder.

De omzetting naar zit-sta dynamiek Alle anderen hebben om te beginnen beslist de aha-ervaring nodig van een werkplek, die zich moeiteloos op stahoogte in laat stellen. Daarnaast moet een competente inleiding tot het onderwerp plaatsvinden. Bedrijfsartsen, ARBO diensten  en/of een speciaal opgeleide vakadviseurs zijn zeker de geschikte personen voor deze noodzakelijke know-how-transfer.

Ook moet een soort trainings- of gewenningsfase doorlopen worden. Meerdere keren per dag, in het optimale geval ieder kwartier of halfuur, zou dan een verandering van werkhouding plaats moeten vinden. Totdat deze houdingswisselingen in vlees en bloed zijn overgegaan en een ingeslepen gewoonte zijn geworden

Zit sta meubilair neerzetten  alleen is dan ook  niet genoeg, goede coaching en begeleiding is dan ook een voorwaarde om de implementatie van zit sta meubilair tot een succes te maken.

De ervaring laat zien, dat ook hardnekkige ‘zittenblijvers’ en overtuigde niet-sporters al na korte tijd beweging als bron van lichamelijk en geestelijk welbevinden niet meer willen missen.

Overweegt u zit-sta meubilair aan te schaffen of heeft u al zit sta meubilair staan maar wilt u dat het beter gebruikt gaat worden? Neem dan voor coaching en advies vrijblijvend contact met ons op.

50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven