• Lex Bersi

Is uw kantoor al dynamisch ingericht?

Nederland is Europees kampioen langdurig zitten. Dit vaak tot wel 10 uur per dag. Op dit kampioenschap hoeven we echter niet trots te zijn. Langdurig zitten heeft namelijk veel nadelige gevolgen voor onze gezondheid. Denk aan hart en vaatziekten, rugklachten, maar ook bijvoorbeeld diabetes-2. Onze bloedsuikerspiegel kunnen we positief beïnvloeden door meer te bewegen. Elke 20 minuten een keer opstaan of een stukje lopen laat het suikergehalte in je bloed circa 30% dalen.

Wat kunnen we er aan doen?

Allereerst beginnen we met bewust te zijn van ons zitgedrag. Meer bewegen, afwisselend zittend en/of staand werken. Staan is niet per sé beter dan zitten maar het gaat hier juist om de afwisseling. Daarnaast geeft meer bewegen uw hersenen ook een boost. Het zorgt voor een betere bloeddoorstroming en voor meer opname van zuurstof waardoor we beter gaan functioneren. We worden productiever, creatiever en alerter. Daarnaast voelen we ons aan het eind van de dag vitaler en fitter.


dynamisch werken, mwofficesolutions, blog, ergonomie
Is uw kantoor al dynamisch ingericht?

Dynamisch werken zou gestimuleerd kunnen worden vanuit de onderneming. Uiteraard te beginnen met dynamisch meubilair zoals zit sta tafels, zitballen en bureaufietsen. Maar ga ook eens staand vergaderen, neem een lunchwandeling of pak de fiets naar het werk. En zet bijvoorbeeld een tafeltennistafel neer op kantoor. Het helpt allemaal om het zitgedrag te doorbreken. Maar wat we uiteraard ook niet kunnen vergeten; zorg voor goede voeding! Zorg dat er bijvoorbeeld fruit voorhanden is en gezond voedsel in de bedrijfskantine. Aandacht voor al deze facetten zorgen voor actievere- gemotiveerdere en productievere werknemers.

dynamische inrichting, ergonomie, gezond voedsel, mwofficesolutions, blog, lex bersi
Gezond voedsel als de basis voor uw dynamisch kantoor.


MW Office Solutions helpt u graag met de implementatie van dynamisch werken binnen uw bedrijf. Naast onze dynamische producten adviseren en coachen wij u en uw medewerkers om gezond te werken. Wij leveren daarom niet alleen meubilair maar óók gezondheid. Wij hebben een breed netwerk dat wij graag ter beschikking stellen om uw bedrijf dynamisch te laten werken. Neem gerust eens contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of bezoek eens onze website of webshop en bekijk de vele mogelijkheden op het gebied van dynamische inrichting. Met vriendelijke groet,

Lex Bersi


124 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven