waldmann_header.jpg
waldmann logo.png

...onze betrouwbare partner in verlichting.

 

Een goede lichtplanning is de basis van een verlichting die zorgt voor welzijn en goede concentratie. Zowel de basisverlichting van de controlekamers als de selectieve verlichting van de individuele werkplekken zijn hier van cruciaal belang. Een werkplekverlichting dat individueel kan worden aangepast aan de werknemer zorgt voor gezond werken met voldoende licht. De optimale oplossing hier is het zogenaamde biodynamische licht.

 

Biodynamisch licht brengt de dynamiek van natuurlijk daglicht in het interieur van het gebouw en breidt de emotionele en ergonomische aspecten van de lichtkwaliteit uit, vooral in kantoren met een lage daglicht toevoer. 

Voor meer informatie over onze armaturen en biodynamisch licht, neem contact met ons op.

Zapp.jpg
yara_design.jpg

Eindelijk, hét lichtwapen tegen alle virussen en schimmels: ZAPP!

En dit is hoe ZAPP! werkt:

 

WALDMANN en DERUNGS zijn grote namen op het gebied van verlichting voor kantoren, bedrijven en industrie maar ook in de medische wereld is DERUNGS een grote naam is in lichtbehandeling in bijvoorbeeld de dermatologie.

Het door WALDMANN ontwikkelde ZAPP is een wapen tegen virussen en schimmels en daarmee in deze corona tijd een onmisbare toevoeging om het virus buiten de deur te houden. 


Licht met ultrakorte golflengte vernietigt het genetische materiaal van micro-organismen, met de snelheid van het licht. Daarom gebruiken we al decennia UV-C in de medische technologie. Onze Engineers of Light bieden dit nu overal aan.

ZAPP! maakt gebruik van UV-C lampen met een golflengte van 254nm. De virussen en schimmels in de lucht worden door een voortdurende luchtstroom langs de UV-C lampen geleid. Daar wordt het DNA en RNA van het micro-organismen geabsorbeerd door de UV-C straling. Dit blokkeert celdeling - zoals zonlicht, maar dan krachtiger waardoor de micro-organismen onschadelijk worden. ZAPP!