Staand vergaderen met GO2Move MW Office Solutions - Leuwico Als werken leuk mag zijn.

Staand Vergaderen

Staand vergaderen efficiŽnter: tot 10 miljard euro besparen

TNO test als eerste effect van in hoogte verstelbare vergadertafel

Door staand te vergaderen kan met dezelfde kwaliteit van de besluitvorming en dezelfde resultaten een vergadering een derde korter worden. Vergaderen in Nederland kost in tijd 30 miljard euro per jaar. Staand vergaderen levert dus een potentiŽle kostenbesparing van 10 miljard euro op. Een in hoogte verstelbare tafel heeft daarnaast het voordeel dat de hoogte aan de groepswens aangepast kan worden.

Klik hier voor het volledige persbericht in PDF-formaat.

Wall street journal: No More Angling for the Best Seat

More Meetings Are Stand-Up Jobs

Companies Ban Sitting to Speed Things Up; klik hier voor het volledige artikel van de Wall Street Journal

Timemanagement

Staand vergaderen is het afgelopen jaar volop in het nieuws omdat het veel geld kan besparen. Het is echter geen nieuw fenomeen Alec Mackenzie schreef al in 1992 in zijn boek "The Time Trap"

"Eťn reden waarom de gemiddelde vergadering te lang duurt is dat mensen onbewust het moment van opstaan uit een comfortabele stoel uitstellen . Als gevolg vervalt men in herhaling en dwaalt men onnodig van het onderwerp af. Een grote staalfabrikant ontdekte de 'staande vergadering' als middel om dit tegen te gaan. Deze formule werd bij toeval ontdekt. Managers realiseerden zich dat zij in de gang met elkaar in gesprek raakten over dagelijkse problemen. Als een bepaald onderwerp vertrouwelijk was, liepen ze even een kantoor binnen om het daar staande te bespreken. Zij constateerden dat dit staand vergaderen erg vruchtbaar was. Zij werden niet met teveel details rond een bepaald probleem of project geconfronteerd. Zij kwamen sneller tot een beslissing. Natuurlijk was het mogelijk dat iemand die niet gelukkig was met een te snelle of niet goed overwogen beslissing, de zaak op een geplande vergadering opnieuw aan de orde stelde. Dit soort 'staande vergaderingen' is zelfs toegepast als middel voor meningsvorming, de dag voorafgaand aan de reguliere vergadering. Het van tevoren aankondigen van een probleem geeft mensen de gelegenheid om er over te piekeren, er een nachtje over te slapen, zodat ze beter voorbereid naar de formele bijeenkomst komen, gemotiveerd. klaar voor een diepgaande discussie en het nemen van een beslissing".

Het blijkt dus dat alec Mackenzie in 1992 zijn tijd ver vooruit was, met de in hoogte verstelbare vergadertafels van Leuwico wordt ook uw vergadering dynamischer en kunnen we stellen "als vergaderen leuk mag zijn" dan gaan we staan.

Breng uw loonkosten omlaag door efficiŽnt te vergaderen !

Uit recentelijk onderzoek (bron NS vergaderbarometer) is gebleken dat de vergaderkosten in Nederland jaarlijks een zeer substantieel bedrag vergt aan loonkosten, het Leuwico Go2Move programma biedt u volop mogelijkheden om staand vergaderen comfortabel en kostenvriendelijk in te vullen.

Staand vergaderen brengt naast een kostenbesparing meer voordelen met zich mee, het verkort de vergaderduur en geeft de medewerkers meer Energie.